Sparetips 1920x680

Aktuelt

09. februar, 2023

Strømsparetips som holder Wattn

Strømsparetips er hot om dagen. Her skal du få noen virkelig smarte tips som garantert gir deg lavere strømregning.

Strømregningen din kan du dele i tre: strømmen du bruker, nettleien – leie for at strømmen blir fraktet frem til deg via strømledningsnettet i luft og jord, og avgifter til staten. Du kan altså selv påvirke din egen strømregning. Men hva i huset bruker mest strøm, og hvordan kan du spare?

Strømtyvene i de 1000 hjem
Oppvarming av bolig er den desidert største strømslukeren i Norge. Hele 60 % av strømforbruket ditt går til å ha det godt og varmt hjemme. Oppvarming av varmtvann kommer på en god andreplass, med 15 – 20 %. Elektriske apparater som vaskemaskin, tørketrommel, komfyr og stekeovn seiler inn som nummer tre, med 15 % av strømforbruket ditt, mens den sure fjerdeplassen – hvis vi kan kalle den det – går til belysning, med sine 10 %. Basert på dette utkrystalliserer det seg tre gode strømsparetips og ett bonus-tips.

Tre enkle, supersmarte strømsparetips
1. Reduser varmen i huset. For hver grad du senker temperaturen i huset, reduserer du kostnadene til oppvarming med fem prosent.

2. Du trenger ikke kjøpe en sparedusj for å bruke mindre varmtvann. Reduser i stedet dusjstrålen og dusjetiden – det er helt gratis og mye mer effektivt.

3. Skift til LED-lys i hele huset, både inne og ute. Det vil redusere strømbruken med opp mot 90 %.

Bonus-tips: reduser strømbruken i rushtiden, få lavere nettleie
Vær smart når du bruker strøm, da oppnår du dobbel sparegevinst. Klarer du å redusere strømbruken i «rushtiden», bruker du mindre strøm når strømmen er dyrest, ergo sparer du penger. I tillegg er du med på å avlaste strømnettet. Det liker nettselskapet, og belønner deg med billigere nettleie

Få god hjelp med effektvarsling i appen
Til å hjelpe deg med å bruke strømmen smartere, har vi utviklet effektvarsling i appen vår, og WattMeter, som måler strømforbruk i sanntid. Les mer om effektvarsling i Wattn-appen og bli litt klokere.


PS! Lurer du på om du får, eller hvor mye du får i strømstøtte?
Sjekk ut strømstøttekalkulatoren vår.