Effektvarsling webbanner2

Aktuelt

09. februar, 2023

Reduser nettleien med effektvarsling

Klarer du å redusere strømbruken i «rushtiden», kan du oppnå dobbel sparegevinst.

Strømmen føres frem til hjem og bedrifter via fysiske strømkabler i luften og i jorden. Disse strømkablene eies, bygges ut og vedlikeholdes av nettselskap over hele Norge. For denne jobben betaler vi alle nettleie.

Styr unna «rushtida»
Straumprisen varier time for time. Straumen er dyrast når folk og fe bruker straum samtidig. Som om morgonen mellom 7 og 10 – når heile Noreg dusjar, og om ettermiddagen og kvelden mellom 17 og 20 når alle kjem heim og skal lage middag. Då er det «rushtid» på straumnettet, og belastinga på systemet er stor. Det ønsker nettselskapet å unngå.

Dobbel sparegevinst – ja takk!
Klarer du å fordele strømforbruket ditt litt mer utover døgnet, slik at du ikke bruker så mye strøm morgen og ettermiddag, hjelper du nettselskapet. Det belønnes med lavere nettleie – enkelt og greit. Bonusen her er at du da også bruker mindre strøm når strømmen er dyrest, ergo sparer du penger også her. Det er altså en dobbel sparegevinst på å bruke strøm smart.

Tips for å redusere strømbruk i rushtiden
1. Dropp morgendusjen. Ta i stedet en kjapp dusj om kvelden før du legger deg.

2. Vask klær midt på dagen, om du er hjemme, eller om kvelden før du legger deg.

3. Sett på oppvaskmaskinen senere på kvelden, i stedet for rett etter middag.

4. Har du peisovn, fyr i ovnen med en gang du kommer hjem etter jobb. Ikke vent til kvelden.

5. Invester i et smarthussystem, det trenger ikke koste så mye. Da kan du blant annet styre lading av bilen, varmekabler, panelovner og varmtvannsbereder ut fra strømprisen og når du trenger varme og varmtvann.

PS! Fall ikke for fristelsen å vaske og tørke klær om natten. Det er brannfarlig. Mange branner i Norge starter på vaskerommet.

Bruk effektvarsling i appen
For å hjelpe deg som er kunde hos oss med å bruke strøm smartere har vi lagt til rette for effektvarsling i Wattn-appen. Der kan du selv sette en grense for hva ditt høyeste timeforbruk skal være. Da vil du få ett pushvarsel i appen om du passerer denne grensen. Har du i tillegg WattMeter – som måler strømforbruk i sanntid – vil appen varsle deg når du er i ferd med å overskride grensen du har satt. Enkelt og smart.

Tre andre smarte strømsparetips som garantert vil redusere strømregningen