Wattn-profil-gradient-lys

Fem enkle strømsparetips før du reiser på ferie

Sommeren er ofte den tiden av året hvor vi ikke ofrer strømprisen så mye tanke. Dette gjelder nok store deler av sommeren i år også, men vi ser likevel at svingningene i strømprisen er større enn tidligere år. Før du reiser på ferie, kan det derfor det være lurt å ta en rask runde i huset med disse fem strømsparetipsene i bakhodet.


Trekk ut stikkontaktene
Man tenker kanskje ikke over det, men elektriske apparater trekker faktisk strøm selv når de er slått av eller står i standby-modus. Det kan derfor være en god regel å trekke ut kontaktene på TV, data, kaffetrakter og andre apparater som ikke trenger å være på mens du er vekkreist.

Skru av lysene
Dette er kanskje vane for mange, men vi tar det med likevel. Er du av typen som liker å ha på et lys eller to for at det skal se ut som om det er folk hjemme? Da kan en tidsbryter eller sensor på lyset være genialt. Og strømsparende.

Husk å lukke vinduene
Litt gjennomtrekk er nydelig om sommeren, men å komme hjem til et hus som er iskaldt, eller glovarmt for den saks skyld, er det vel heller få som er gla i. Ta derfor en ekstra runde før du reiser, og sjekk at alle vindu og dører er lukket.

Bruk smarte dingser
Har du smarte termostater eller stikkontakter? Bruk dem til å programmere strømbruken mens du er borte. Da bruker ikke huset ditt mer strøm enn nødvendig.

Se strømforbruket ditt i sanntid med WattMeter

Et godt tips for hjemmeferien.. og ellers i året!
Skal du nyte late dager hjemme i ferien? Da anbefaler vi at du følger ekstra godt med i appen vår. Da kan du se spotprisen time for time de neste to dagene, samt strømprisprognose for hele den kommende uken. På denne måten kan du legge strømbruken din til tider hvor strømprisen er billigst, noe som igjen gir en hyggeligere strømregningen.

Se alle de smarte funksjonene i appenGOD FERIE!