Artikkelbanner effektvarsel 2000x700

Aktuelt

Effektvarsling - ta kontroll over din nettleie

Den nye nettleiemodellen har som mål at vi skal bli flinkere å fordele strømforbruket vårt utover dagen for å unngå «rushtid» på linjene. Så la oss prøve å enkelt forklare hvordan du kan sikre deg lavest mulig nettleie med den rette kunnskapen og verktøyene.

Hva betyr det?
Den nye nettleiemodellen består av et kapasitetsledd og et energiledd, og åpner for at du kan ta mer kontroll over disse ved å jevne ut forbruksmønsteret ditt. Kapasitetsleddet vil ha ulike pristrinn og blir påvirket av månedsmaksen din, mens energileddet er den prisen du betaler per kWh.

Altså, prisen på kapasitetsleddet kommer an på månedsmaksen som din netteier setter på bakgrunn av de tre høyeste timene over tre dager forrige måned. Noen nettselskaper bruker også bare den høyeste forbrukstimen. Uansett bør du unngå en høy månedsmaks ved å fordele forbruket ditt utover dagen. Ikke lad bilen, vask klær, lag middag osv. på samme tid.

Energileddet derimot er den prisen du betaler per kWh du bruker. Med den nye modellen betaler du mindre i helgene og mellom klokka 22 og 06 på ukedagene. Det betyr at du kan redusere nettleieprisen ved å flytte noe av forbruket ditt. Her er det viktig å presisere at vi ikke anbefaler å bruke elektriske apparater om natten med tanke på brannsikkerhet.

Så hvordan kan du spare?
I appen vår kan du aktivere et effektvarsel. Du får oversikt over historiske månedsmakser og du kan velge en grense for hva du har som mål at ditt høyeste timeforbruk skal være, altså din månedsmaks. Når du er i ferd med å passere denne grensen, eller har passert denne grensen, vil du få tilsendt et varsel i appen. Har du WattMeter i sikringsskapet får du varsel 30 minutter inn i en time om at du kan passere grensen din om du fortsetter med samme forbruk ut timen.

Men er det egentlig noe å spare..?
Absolutt! Ved å ta bevisste valg og jevne ut forbruket ditt kan du altså spare penger på nettleien dersom du brukar strømmen smart!

Wattn Effektvarslingwattmeter sanntid

Få effektvarsling i sanntid

Les mer om WattMeter