Electricity energy high voltage 7000

Aktuelt

04. september, 2022

Ekstremprisvarsel i NO3 søndag 4. september

Etter en periode med lave spotpriser i NO3, kun avbrutt av kortere perioder med høye priser, vil vi søndag 4. september oppleve ett kraftig prishopp. Spotprisen vil ligge høyt mellom kl. 17 og 00, og for de 3 høyeste timene vil prisen ligge i overkant av 620 øre/kWh. Prisene vil også holde seg høye i morgentimene mandag 5.september (frem til ca kl. 11).

Grunnen til prishoppet søndag og mandag morgen, er blant annet det fine veret vi har hatt den siste tiden. Vi såg også at det den 15.august var timer der Midt-Norge og Midt-Sverige koblet seg nærmere de sørnorske prisene. Når det skjer er det gjerne lite uregulerbar produksjon, det vil si vindkraft og elvekraft. Tørt ver og lite vind både her i Midt-Norge og Midt-Sverige, gjør at vi blir koblet til svenske priser.

Slike hopp i timeprisen kan oppstå fra tid til annen, og vi anbefaler derfor å ta i bruk Wattn-appen og følge med på dagens spotpriser. Appen gir deg full kontroll over spotprisene så fort de er klare. Du kan se spotprisen time for time ett døgn frem i tid, og få tilsendt varsling når strømprisen er høy ved å skru på varsel under menyen Mine sider. Appen gir deg gode verktøy for å unngå unødvendig høge strømkostnader.

Andre pressesaker om prishoppet:
NRK: Kraftig prishopp på straumen i Midt-Noreg søndag kveld – NRK Møre og Romsdal – Lokale nyheter, TV og radio
Firda: Kraft, Straumprisar | Søndag får vi betale for godvêret - også i Sunnfjord (firda.no)