Wattn bedrift kundehistorie Mittet 3

Kundehistorier

Mittet - Keeper i kraftkonkurranse

Keeperutvikleren i AaFK Fortuna lar det gå sport i det også på jobb. Han konkurrerer beinhardt med seg selv om å holde energiforbruket hos Mittet nede.

Mittet i Sula sørger for at du sitter behagelig i både kontorstolen og godstolen. I bedriften på Eidsneset i Sula blir det presset og puffet mykt og fluffy polyesterfiber til bruk i alt fra malerruller og jakkefor til madrasser. Og både maskineri, ventilasjon og bygg krevet sitt av energi.

Odd Hatløy har som tidligere keeper og nå keeperutvikler i AaFK Fortuna et velutviklet konkurranseinstinkt. I arbeidstiden bruker han det som ansvarlig for bygg og ventilasjon hos Mittet.

- Jeg logger meg på Bedriftsportalen til Wattn hver dag og rett og slett konkurrerer med meg selv. Målet er å kutte energiforbruk og kostnader.

Avverget kostbar og langvarig feil

Hatløy forteller at bedriften bruker varmepumpe til oppvarming og el-kjel til å ta toppene. Når kjelen slår inn, så får han varsel på e-post.

- Da kan jeg følge med om den slår seg inn på rett tidspunkt i forhold til slikt som aktivitet i fabrikken og utetemperatur. Tidligere i år gjorde dette varselet at vi oppdaget feil på varmepumpen og fikk avverget unødvendig og langvarig bruk av dyr oppvarming med el-kjelen.


Hatløy bruker også Bedriftsportalen til å jevnlig sammenligne forbruket med tidligere år.

Administrerende direktør Reidar Mjelde og Odd Hatløy, ansvarlig for bygg og ventilasjon hos Mittet,
Administrerende direktør Reidar Mjelde og Odd Hatløy, ansvarlig for bygg og ventilasjon hos Mittet,- Med portalen får vi fakta på bordet – eller rettere sagt på skjermen - til å vurdere tiltak og se effektene av dem. Det blir ikke lenger bare synsing. Vi har blant annet begynt med nattsenking av temperaturen, og får tilbakemelding sort på hvitt om lavere forbruk og kostnader.


Sanntidsmåling til overvåking og optimalisering

Det siste som Mittet og Odd Hatløy har tatt i bruk er sanntidsmåling.

- Vi har fått det på el-kjelen og det fungerer så fint at vi nå vurderer å få det på flere enheter. Jeg er en som liker å følge med og konkurrere med meg selv, men vi ser også at det å få disse målingene er med på å bevisstgjøre oss alle og sette strømsparing på agendaen.


Hatløy sier at med dashbordet på Bedriftsportalen så er det svært enkelt å få data opp på skjermen.

- Og når det er så enkelt, så blir tallene brukt i det daglige til å overvåke og utnytte systemene vi har på best mulig måte til å kutte strømbruk og strømregning.

Trond1 web

Trond André Hagen

Teknisk KAM

40 41 07 60trond.hagen@wattn.no

Sanntidsmåling i Bedriftsportalen

Les mer