Wattn bedrift kundehistorie more trafo1

Kundehistorier

Møre Trafo - Strømeksperten

Møre Trafo lever av å omforme strøm og har stålkontroll på sitt eget strømforbruk.

Med stadig mer elektrifisering av Norge blir det stadig mer etterspørsel etter produktene til bedriften i Sykkylven. Blant annet flere batteriferjer gir mer arbeid for Møre Trafo. De produserer transformatorstasjoner som gjør om høyspenten til spenning som passer til huset ditt – eller ladetårnene på ferjekaiene.

De fleste nordiske elektrisitetsverk har nettstasjoner og transformatorer fra Møre Trafo, og rundt i Norge kan du se de små «husene» fra Sykkylven i by og bygd over det ganske land. Den omfattende produksjonen krever store mengder strøm til blant annet tørking og oppvarming av materialer og deler, til kompressorer og maskiner og ikke minst til oppvarming av 15.000 kvadratmeter fabrikk.

Teknisk sjef ved Møre Trafo, Fred Anton Alvestad, forteller at de over mange år har jobbet aktivt med å kutte strømforbruket. Ventilasjon blir tidsstyrt med automatikk. Nye vinduer med bedre isolering har også gitt gevinst. Nå venter de det det samme resultatet fra nytt tak. Og når nye kvadratmeter fabrikk i nær framtid skal legges til anlegget, så blir det selvsagt bærekraftig oppvarming.

Wattn bedrift kundehistorie more trafo(4)
Fred Anton Alvestad sier produktene som Møre Trafo lager er positive for miljøet. Derfor ønsker de også å ha en profil der selve bedriften er grønn, blant annet med lavere strømforbruk.Oversiktlig og lett tilgjengelig

I arbeidet med å kontrollere strømforbruket blir Bedriftsportalen til Wattn brukt aktivt. Alvestad forteller at han bruker data fra Bedriftsportalen til blant annet rapportering.

- Før måtte vi lese av målere og sette inn i regneark. Det slipper vi nå. Alt ligger i portalen der vi ser både hvor mye vi har brukt og prisen for ulike tidspunkt. Det er oversiktlig og lett tilgjengelig, og gjør det enkelt å rapportere videre til ledelse og styre.


Et annet område der Bedriftsportalen kommer til nytte er til å vurdere muligheter og kapasitet.

- Automatisering og nye maskiner gjør at vi kan produsere mer i forhold til hvor mye energi vi bruker, men vi kommer ikke unna at nye og flere maskiner trenger mer energi, og før vi kan ta steget med nye maskiner, må vi vite om vi har nok kapasitet. Det finner vi ut gjennom portalen.

Bevisstgjørande

Fred Anton Alvestad sier produktene Møre Trafo lager er positive for miljøet. Derfor ønsker de også å ha en profil der selve bedriften er grønn, blant annet med lavere strømforbruk. For å oppnå det, bruker han Bedriftsportalen hver dag og sier han også ser på forbruket time for time.

- Vi kan se om det er noe feil dersom vi får uvanlige utslag, og vi ser også på forbruket og vurderer opp mot Nord Pool-prisene, om vi kan greie å skru av litt ekstra når prisene er høye. Bedriftsportalen er bevisstgjørende, absolutt.

Trond1 web

Trond André Hagen

Teknisk KAM

40 41 07 60trond.hagen@wattn.no