Lefdal mine

Kundehistorier

Lefdal Mine - Lav pris, høyt servicenivå

- Kvaliteten på strøm er den samme, så det koker ned til et prisspørsmål. I tillegg til god service. Det sier administrerende direktør i Lefdal Mine Datacenter, Jørn Skaane.

Skaane forteller at de hadde en prisrunde med flere leverandører i vår, men at de landet på å fortsette i Wattn. - Det var Wattn som var best. Wattn strekte seg langt, så vi har fått en veldig god avtale på spotpris, som er den prisavtalen vi trenger nå.

Billig kraft
Lefdal Mine Datacenter ligger i en gammel gruve langs fjorden midt mellom Nordfjordeid og Måløy. Der er det 120.000 kvadratmeter med plass tilgjengelig til å lagre og prosessere data for selskap fra hele verden. I dag har datasenteret kontrakter på rundt ti megawatt. Allerede i løpet av det kommende året kan det bli doblet, og det er også planer for videre vekst. - Vi ser at vi har perfekt plassering både i Norge og i Europa. Vi har billig strøm sammenlignet med både resten av landet og ikke minst kontinentet, og det er strøm fra ren og fornybar vannkraft.

Merker krav om fornybar kraft
Jørn Skaane sier at det tidligere har vært mye prat om fornybar energi, men at Lefdal Mine Datacenter nå merker at kundene krever grønne løsninger både fordi de igjen skal selge til kunder som etterspør grønne løsninger og fordi det har kommet mer formelle krav til bærekraft, blant annet fra EU. - Det er ikke lenger noe spørsmål. Det skal være bærekraftig og fornybart.


Lefdal mine
Det er store dimensjoner på datasenteret, og i dag har de kontrakter på rundt ti megawatt, men allerede i løpet av det kommende året kan det bli doblet, og det er også planer for videre vekst. (Illustrasjon: Lefdal Mine Datacenter)God service og personkjemi

Lefdal Mine Datacenter ligger så nær fjorden at de kan kjøle med sjøvann. Det er energieffektivt. De får billig og grønn kraft fra Wattn. Og de ligger like ved både store kraftproduksjonsanlegg og den største kraftlinja gjennom Vestlandet. Alt som gjelder teknisk infrastruktur knyttet til kraftforsyning er lagt til rette på best mulig måte. Men i tillegg kommer den menneskelige faktoren. - Når vi har kontrakt med Wattn, så handler det selvfølgelig om pris, men god service og personkjemi må også være på plass. Og der er vi veldig fornøyde. De svarer alltid på telefonen, gir god service og oppfølging.