Wattn Spotprisprognose banner 2

Strøm

12. juni, 2024

Planlegg strømforbruket med spotprisprognose

Skal du lade elbilen i dag? Kan klesvasken stå til torsdag? Spotprisprognose kan gi deg svaret! Nå kan du se forventede spotpriser for den kommende uken i Wattn-appen.

Hva er spotprisprognose?

Spotprisprognose kan sammenlignes med værmeldingen. Prognosane er basert på analyser om værforhold, sol- og vindforhold i Europa, og andre faktorer som påvirker spotprisen. De estimerte prisene oppdateres hver time og viser gjennomsnittspriser i øre per kWh for de aktuelle tidsintervallene. Prisene er inkludert merverdiavgift, men uten påslag, strømstøtte og nettleie. Alle tall hentes fra kraftanalyseselskapet, Volue.Enklere å planlegge

Spotprisprognose, kan som væremeldingen, noen ganger treffe blink, og andre ganger ikke. Likevel gir den en verdifull pekepinn på når det er mest fordelaktig å bruke strøm. Dette er spesielt nyttig for aktiviteter som oppvarming, klesvask og lading av elbilen, som krever mye strøm. Ved å følge litt ekstra med, kan du spare penger samtidig som du bidrar til mer effektiv bruk av strøm.


Spotprisprognose og reelle spotpriser

Du finner spotprisprognosen i Wattn-appen på fremsiden under “mer fra oss”. Du finner reelle spotpriser for i dag og i morgen, pluss historiske strømpriser, under «spotprisvisning» i bunnmenyen.


Gjør det til en vane å sjekke prisprognoser i appen, dette kan spare deg for unødvendige strømkostnader!