TEFT Summer Internship

Et av våre fokusområder er å ha klimasmarte kunder som er mer energieffektive enn gjennomsnittet. For å nå dette vil vi benytte smarte produkter, og skape et bevisst forhold til forbruk.

Nettselskapene opplever i perioder et stort trykk på kraftlinjene, fordi mange bruker mye strøm samtidig. Det blir rushtid på kraftlinjene. Et tiltak som kan hjelpe mot dette er fleksibilitet. Rett og slett at forbrukeren ikke bruker den strømmen de normalt ville ha brukt der og da, men heller selger den ubrukte strømmen sin til nettselskapet. Dette kaller vi fleksibilitetsmarkedet.

I samarbeid med NTNU og TEFT-lab søker vi en student som kan undersøke forretningsmulighetene innen fleksibilitetsmarkedet for private husholdninger.

- Hvor stor er den mulige målgruppen?
- Hvem er målgruppen?
- Hvor stor betalingsvilje er det i markedet?
- Er det investeringsvilje?
- Hvor lang tid tar det før eventuelle smarte sensorer er nedbetalt?

Vi ser etter deg som har stor interesse for bransjen og som syns dette høres spennende ut. Du må ha analytiske evner og god forståelse for teknologi. Samtidig som du må like å grave dypt for å finne den informasjonen du trenger for å levere en god og innsiktsfull rapport med anbefalinger på hvordan vi skal gripe an mulighetene som ligger i fleksibilitetsmarkedet. Du vil jobbe tett på rådgivere fra NTNU og to av våre egne tilsette.

Vi håper at nettopp du vil søke!