Vartdal 2000x700

Kundehistorier

Vartdal Plastindustri

Vartdal Plastindustri AS er et familieeid, norsk selskap med hovedkontor på Vartdal i Ørsta kommune. I 1965 produserte Vartdal Plasindustri, som den første bedriften i verden, fiskeemballasje av ekspanderbar polystyren (EPS). Nå utvidet til matemballasje, bygg og industri produkter . Med eget transportselskap leverer de produkter der du vil og når du vil.

Det hele startet med en fiskekasse i 1965. Verdens første i ekspanderbar polystyren (EPS). Gründeren Jan Vartdal, stiftet Vartdal Plastindustri i 1961. I dag er det tredje generasjon, Jan Endre Vartdal, som er daglig leder. Han er stolt over resultatet bedriften har skapt disse årene, og forklarer nøkkelen til suksessen. – Det er viktig å legge listen litt høyere hvert år, være innovativ, i tillegg til å alltid prioritere kunden først.

Luft + vann + energi = EMBALLASJE
– Ja, det er mye man kan få til med EPS. Det er få som vet at produktet består av hele 98% innestengt luft, og blir til ved at små "EPS-kuler" smelter sammen ved hjelp av varme og trykk, sier Vartdal. Vi produserer spesialtilpasset emballasje til kundene våre, enten fra store blokker av EPS som vi skjærer til, eller vi former emballasjen i spesialmaskiner. – Det er utrolig gøy å se at vår strøm kan produsere dette, sier Margrete Heltne Hovde fra Wattn (tidligere Tussa-24).

Profesjonelt samarbeid
Vartdal Plast er profesjonelle i sin bransje, og forventer kvalitet tilbake fra sine underleverandører. – Tussa har alltid vært et naturlig førstevalg for oss. Rådgiving og oppfølging fra kundeansvarlig, gir en lønnsom avtale tilpasset vår energibruk på alle lokasjonene våre. Vi er avhengig av strøm for å skape våre produkter, og strøm fra Tussa er kortreist, trygt og enkelt for oss. Dette er viktig, slik at vi kan fokusere på det vi er gode på, forteller Jan Endre. – Vi er glade for samarbeidet med Vartdal Plast, sier Margrete. De utfordrer oss, og vi finner den beste løsningen for deres behov. De er flinke til å spørre om råd, og vi gir oppdatert informasjon og rapporter på både kraftmarked og forbruk. – I tillegg er det viktig å nevne at Tussa har konkurransedyktige vilkår, i tillegg til gode systemer for fakturakontroll. En totalpakke vi setter stor pris på, legger Vartdal til.

Kvalitet i alle ledd

Innovative
Innovasjon og utvikling har helt siden starten vært en sterk drivkraft for Vartdal Plastindustri. – Vi har hele tiden inkludert kundene i utviklingen, fordi vi ser at samarbeid og deling av kunnskap gir ideer til nye produkt. Samtidig har vi klart å bygge opp to solide og uavhengige forretningsområder innen emballasje og bygg, noe som gir oss trygghet til å kunne være innovative, forteller Jan Endre Vartdal. – Innovasjon er også spennende for oss i Tussa. Vi liker å jobbe med kunder som ser fremover. Det krever mer av oss, og da utvikler vi vår kompetanse og våre løsninger for kundene, sier Margrethe.

Miljø
Miljø og samfunnsansvar er en viktig fellesnevner for samarbeidet, der begge ønsker å redusere sitt miljøfotavtrykk. Vartdal Plast tenker bærekraft i alle ledd med fokus på ressursutnytting og gjenvinning. Wattn produserer vannkraft, og er leverandør av fornybar energi. Bedriftene har ógså like verdier når det gjelder å støtte opp om lokalsamfunnet for bedre nærings-, idretts- og kulturliv.

Margrete Heltne Hovde 72dpi

Margrete Heltne Hovde

Senior markedsrådgiver, Bedrift

91 31 83 40margrete.hovde@wattn.no

De gode historiene fortsetter i Wattn

Vartdal Plastindustri var kunde av Tussa-24 før sammenslåingen. Kundehistorien er et resultat av det, og står derfor i Tussa-24 sitt navn. Vi er stolte, og utrolig glade over å videreføre det gode samarbeidet i Wattn.