Wattn bedrift kraftmarked Margrete Heltne Hovde

Kompetanse

01. desember, 2023

Kjøligere vær enn vanlig - kraftprisene stiger

Et høytrykk med kulde og tørt vær preger for tiden Skandinavia, og kulde har spredt seg over store deler av kontinentet. Vinteren har gjort sitt inntog, og dette gir oss en forsmak på hva vi kan forvente når det gjelder kraftprisene i januar og februar, ifølge seniorrådgiver Margrete Heltne Hovde i Wattn.

Etter at værtrenden endret seg fra vått til mildt og vindfullt mot slutten av oktober, har vinterkulden nå satt inn, og kraftmarkedet har reagert med betydelig oppgang. Tor Wilhelm Havåg, avdelingsleder for krafthandel og analyse i Tussa Energi, uttrykker at dette igjen understreker hvor avhengig kraftmarkedet er av værforhold. Den gode fyllingen av kraftmagasinene i sommer og tidlig høst har skapt et solid utgangspunkt, noe som står i kontrast til starten av fjorårets vinter. Heldigvis ser vi at prisene ikke vil nå de høye nivåene vi opplevde i fjor, med døgnpriser opp mot 3-4 kroner.


Prognosen for de kommende to ukene viser et gjennomsnitt på 6 grader under normalen. Dette, kombinert med rolige vindforhold som ofte oppstår under kalde perioder, antyder to uker med høye kraftpriser. Imidlertid peker varslet for de påfølgende fire ukene mot mildere vær i forkant av jul og nyttår.

Margrete Heltne Hovde 72dpi

Margrete Heltne Hovde

Senior markedsrådgiver, Bedrift

91 31 83 40margrete.hovde@wattn.no